top of page
leed world bg.jpg

  בעולם LEED הסמכת

leed world.png

101,696 מספר הפרוייקטים בעולם

התקן הפופלארי בעולם לבניה ירוקה
 

מעמד בינלאומי
LEED מוכר כתקן יוקרתי שמייצג מחויבות לקיימות ולבניית מבנים ידידותיים לסביבה, מה שהופך אותו למותג עולמי מבוקש עבור חברות וארגונים שרוצים להציג אחריות סביבתית.

 

התאמה לתנאים מקומיים
​ תקן LEED מאפשר גמישות ומאפשר ליועצים להתאים את התכנון כך שיעמוד בדרישות המקומיות הספציפיות, מה שמאפשר ליישם אותו באזורים גיאוגרפיים מגוונים עם אקלימים שונים.

 

חדשנות ואיכות חיים
התקן מכוון לשיפור איכות החיים במבנים תוך הפחתת השפעה סביבתית, שיפור נוחות הדיירים והגדלת היעילות האנרגטית.
במדינות שונות האתגרים נוגעים לרגולציה מקומית, עלויות ולפעמים חוסר בתשתיות מתאימות או במומחיות מקומית בתחום. יחד עם זאת, LEED ממשיך להיות אחד הסטנדרטים הנפוצים ביותר בעולם, עם יותר מ-100,000 פרויקטים שהוסמכו עד כה.

LEED, תקן בינלאומי לבנייה ירוקה
פותח על ידי המועצה לבנייה ירוקה של ארצות הברית (USGBC), אומץ באופן נרחב ברחבי העולם והוא מיושם בלמעלה מ-160 מדינות, כולל במדינות כמו סין, קנדה, בריטניה, הודו, איחוד האמירויות, סינגפור, אוסטרליה, ומדינות רבות נוספות.

Group 1000006868.jpg
Group 1000006866.jpg

דוגמאות לפרויקטים בולטים ברחבי העולם עם הסמכת LEED
 

מרכז הסחר העולמי 1 (One World Trade Center) – ניו יורק, ארה"ב
אחד הבניינים הגבוהים בעולם, מוסמך LEED Gold, משתמש בטכנולוגיות מתקדמות לחיסכון באנרגיה ותאורה, ובחומרים ממוחזרים ובקרת מים.
 

אפל פארק – קופרטינו, קליפורניה, ארה"ב
המטה של חברת אפל, מוסמך LEED Platinum, הוא אחת מהדוגמאות המרשימות ביותר לקיימות עם שימוש באנרגיה מתחדשת, בידוד תרמי ותכנון מרחבים ירוקים שמקיפים את המבנה.

מרכז הפיננסים של שנזן – סין
מגדל עסקים שמחזיק בהסמכת LEED Gold, המשלב טכנולוגיות מתקדמות לניהול אנרגיה, ניצול מקורות טבעיים לתאורה ולמיזוג אוויר, ושימוש בחומרים ממוחזרים.

בורג' ח'ליפה – דובאי, איחוד האמירויות
המבנה הגבוה בעולם זכה להסמכת LEED בזכות תכנון סביבתי הכולל מערכות מים חכמות, מחזור מים והשקעה בתשתיות תחבורה ציבורית מסביב למבנה.

קמפוס של אוניברסיטת קווינסלנד – אוסטרליה
מתחם חדשני המוסמך LEED Gold, המשלב מערכות לחיסכון באנרגיה ומים, מחזור חומרים ושיפור איכות הסביבה הפנימית.

תחנת הרכבת המרכזית באוסלו – נורווגיה
הפרויקט מוסמך LEED Gold ומשלב מערכות מיחזור וניהול מים עם יעילות אנרגטית גבוהה לשיפור תפעול התחנה והפחתת צריכת המשאבים.

כמה מהפרויקטים המפורסמים ביותר עם אישור LEED ברחבי העולם מציגים עיצוב חדשני ופרקטיקות בר קיימא. מבנים אלה מציבים לרוב את הסטנדרט למה שבנייה בת קיימא יכולה להשיג.

וואן ביראן פארק (ניו יורק, ארה״ב)

רמת הסמכה: LEED פלטינום

גורד שחקים זה, הידוע גם כמגדל בנק אוף אמריקה, היה אחד מגורדי השחקים הראשונים של LEED פלטינום בעולם. הוא משלב אלמנטים ברי קיימא רבים, כולל מפעל קוגנרציה המספק אנרגיה ומפחית את הביקוש ברשת של ניו יורק.
מאפיינים בולטים: בבניין יש זכוכית מהרצפה עד התקרה לאור טבעי, מערכת מים אפורים, וסינון אוויר המשפר את איכות האוויר בתוך הבית.

The Edge (אמסטרדם, הולנד)

רמת הסמכה: LEED פלטינום

The Edge, הידוע כ"בניין החכם ביותר בעולם", משתמש במגוון טכנולוגיות מתקדמות כדי ליצור סביבת עבודה בת קיימא ויעילה ביותר. העיצוב החדשני, השימוש באור טבעי והמערכות החכמות מאפשרים חיסכון משמעותי באנרגיה.


מאפיינים בולטים: הבניין חיובי לאנרגיה, כלומר הוא מייצר יותר אנרגיה ממה שהוא משתמש, הודות לפאנלים סולאריים ומערכות מתקדמות לניהול אנרגיה.

​​​​​​​​​​

אפל פארק (קופרטינו, קליפורניה, ארה״ב)

רמת הסמכה: LEED פלטינום

הקמפוס המכונה "קמפוס החללית", המטה של ​​אפל בקופרטינו הוא בניין עגול מסיבי העושה שימוש בטכנולוגיות ירוקות נרחבות. הבניין מופעל ברובו על ידי אנרגיה מתחדשת, כולל סולארית.מאפיינים בולטים: 100% שימוש באנרגיה מתחדשת, אוורור טבעי המפחית את צרכי מיזוג האוויר ואזורים מעוצבים המסייעים בניהול מי סערה.

​​​​​​​​​​

טאיפיי 101 (טאיפיי, טייוואן)

רמת הסמכה: LEED Platinum (בניינים קיימים)

פעם הבניין הגבוה בעולם, טאיפיי 101 עבר שיפוץ והפך לאחד מגורדי השחקים הברי קיימא בעולם. אישור ה-LEED שלו מוכיח את מחויבותו של הבניין ליעילות אנרגטית וקיימות.

מאפיינים בולטים: מערכות חדשניות לחיסכון באנרגיה, מיחזור מי גשמים ומערכת HVAC משודרגת.

מגדל שנחאי (שנחאי, סין)

רמת הסמכה: LEED Platinum 

הבניין השני בגובהו בעולם, מגדל שנחאי משלב ארכיטקטורה חדשנית עם קיימות. החזית הכפולה שלו מבודדת את הבניין ומפחיתה את צרכי האנרגיה.


מאפיינים בולטים: טורבינות רוח על הגג מייצרות חשמל, בעוד מי גשמים נאספים ועושים שימוש חוזר, מה שהופך את הבניין לחסכוני באנרגיה.

הקריסטל (לונדון, בריטניה)

רמת הסמכה: LEED Platinum 

הבניין הינו ציון דרך המוקדש לקיימות, הקריסטל הוא מרכז כנסים וחלל תצוגה המתמקד בפיתוח עירוני בר קיימא. הוא משתמש בתאורה יעילה, גופי חיסכון במים ואנרגיה מתחדשת.

מאפיינים בולטים: איסוף מי גשמים, ייצור חשמל סולארי ומערכות תאורה מתקדמות המפחיתות את צריכת החשמל.

נמל התעופה הבינלאומי Shivaji (מומביי, הודו)

רמת הסמכה: LEED Gold 

טרמינל 2 של שדה התעופה מקבל אישור LEED Gold בשל העיצוב בר-קיימא שלו, הכולל קצירת מי גשמים, מערכות חסכוניות באנרגיה ושימוש נרחב בתאורה טבעית.

מאפיינים בולטים: תאורה חסכונית באנרגיה, גופי מים בעלי יעילות גבוהה ומערכת ניהול חכמה ליעילות אנרגטית כוללת.

Manitob Hydro Place (וויניפג, קנדה)

רמת הסמכה: LEED Platinum 

בניין משרדים זה עבור מניטובה הידרו, חברת האנרגיה בוויניפג, משלב אוורור טבעי וחימום גיאותרמי, המאפשר ניהול אנרגיה יעיל באקלים קיצוני.


מאפיינים בולטים: "ארובה סולארית" מאווררת את הבניין, בעוד ששדה גיאותרמי מספק חימום וקירור.

מרכז הכנסים ונקובר מערב (ונקובר, קנדה)

רמת הסמכה: LEED Platinum 

מרכז כנסים זה ידוע בעיצובו החדשני, כולל גג ירוק המשמש כבית גידול לחיות בר ומערכת סינון מים טבעית.


מאפיינים בולטים: הגג הירוק של הבניין מסייע בניהול מי גשמים, בעוד שקירור מי ים מפחית את השימוש באנרגיה למיזוג אוויר.

Suzlon One Earth (פונה, הודו)

רמת הסמכה: LEED Platinum 

קמפוס זה של חברת האנרגיה המתחדשת סוזלון גרופ מיועד לשימוש מינימלי באנרגיה ובמים, כאשר חלק גדול מהאנרגיה שלו מגיע ממקורות מתחדשים.


מאפיינים בולטים: פאנלים סולאריים, טורבינות רוח, מערכות מיחזור מים ואלמנטים עיצוביים הממקסמים אוורור ותאורה טבעיים.

כל אחד מהפרויקטים הללו מדגים את הפרקטיקות הטובות ביותר בארכיטקטורה בת קיימא וניהול אנרגיה, המשמשים כמודלים למבנים ירוקים עתידיים ברחבי העולם.

bottom of page